Dünya Kültür Mirasında Türkiye

Previous Next

Yurt dışında Türkiye’nin kültürel mirasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen “Dünya Kültür Mirasında Türkiye-Arkeoloji Yaz Okulu” bu yıl ilk kez kültürel mirasa ve arkeolojiye meraklı 21 üniversite öğrencisini Türkiye’de buluşturdu.

Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın akademik danışmanlığında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çorum Valiliği iş birlikleri ile düzenlenen “Dünya Kültür Mirasında Türkiye-Arkeoloji Yaz Okulu” yurt dışındaki üniversitelerin arkeoloji, kültürel antropoloji, sanat tarihi, tarih, halkbilim, coğrafya gibi sosyal bilimler alanlarında eğitim alan katılımcıları ağırladı.

Amerika’dan Güney Kore’ye, İtalya’dan Mısır’a 21 farklı kültürü buluşturan Yunus Emre Enstitüsü Arkeoloji Yaz Okulu ile katılımcılar, Anadolu’nun geniş yelpazedeki kültürel birikimine yakından baktı.

Anadolu uygarlıkları, arkeoloji, tarih, sanat tarihi ve mimarlık alanlarında akademisyenler, kazı başkanları, alan uzmanları, müze idarecileri tarafından verilen seminerler ile zenginleştirilen programda katılımcılar, kazı alanları ve ören yerleri için hazırlanan belgesel ve film gösterimleri; Troya, Efes, Göbeklitepe, Boğazköy-Hattuşa Ören Yerleri; Troya Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Zeugma, Şanlıurfa, Çorum ve Boğazköy Müzeleri gezileri; İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Kütüphanesi ziyaretleri ile Çanakkale, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara, Çorum ve İstanbul’u yerinde tanıma olanağı buldu.